İş İnsanları Derneği Başkanı Enver Mamülcü, ekonomi politikaları ile ilgili bir açıklama yaparak, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin lokomotif gelir kaynakları, dış etkilerle ve içerde yapılan doğru olmayan uygulamalarla ekonomik politikalarda hayli zor duruma düşmüştür. Bunun neticesi olarak da, piyasada dönen paranın mali politikalara etkisi ile ödeme güçlüğü çekilmektedir.” dedi.
“Sayın Başbakan Ünal Üstel’in bütün iyi niyet ve üstün gayretlerine rağmen çalışma yaşamı politikalarında etkili ve yetkili olmayan kişilerin doğru olmayan yönlendirmeleri konunun bu noktalara gelmesine neden olmuştur” diyen Mamülcü, özellikle küçük esnaf için kritik öneme sahip olan yatırım prim desteklerinin kesilmesinin ateşle baruta yaklaşmak gibi olacağını belirtti.
“Bu tür adımlar, zaten zor durumda olan ekonomimize büyük bir darbe vurur” diyen Mamülcü, İŞAD olarak, kadın istihdamında yüzde 100, yerli istihdamda ise yüzde 75 oranlarının kalıcı olarak uygulanması gerektiğini vurguladı.
Mamülcü, bu politikaların ekonomiyi geliştireceğine inandıklarını söyledi.
Enver Mamülcü’nün tam açıklaması şöyle:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin lokomotif gelir kaynakları, gerek dış etkilerle gerekse içerde yapılan yanlış uygulamalarla, ekonomi politikaları nedeniyle hayli zor duruma düşmüştür. Bunun neticesi olarak piyasada dönen paranın mali politikalara etkisiyle ödeme güçlüğü yaşanmaktadır.
Sayın Başbakan Ünal Üsteli’nin bütün iyi niyet ve üstün gayretlerine rağmen, çalışma yaşamı politikalarında etkili ve yetkili olmayan kişilerin yanlış yönlendirmeleri, konunun bu noktaya gelmesine neden olmuştur.
İş istihdamı konusunda büyük önem taşıyan ve özellikle küçük esnaf için ayakta kalma noktasında can suyu sağlayan yatırım prim desteklerinin kesilmesi, zaten sıkıntıda olan ve zor durumda bulunan ekonomimize ateşle baruta yaklaşmak gibidir.
Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği olarak bizler, bu ülkede iş gücünün ve üretiminin geliştirilmesi ve rekabetçi hale getirilmesi için, primlerin kaldırılmasındansa, tam tersine kadın istihdamında %100, yerli istihdamda %75 ve üçüncü ülke istihdamında %20 oranında kalıcı olarak uygulanmasının çok ciddi bir zorunluluk olduğunu görmekteyiz. Ülke ekonomisinin bu tarz bir ekonomi politikasıyla gelişebileceğine inanmaktayız.”